Volg Tafel-design op Pinterest Volg Tafel-design op Twitter Volg Tafel-design op Facebook
Uitgebreid zoeken Tafel-design.nl: de webwinkel voor je design tafel en design stoelen. :: HPL tafelblad informatie en onderhoud
 

Winkel adres:
Insulindestraat 112
3038 JC Rotterdam
tel. 010 7861609

Fabrikanten
Ahrend at home
Bedeaux
Hans Hansen
Humade
Kluskens
Ngispen

Overzicht alle fabrikanten

Informatie
Over ons
Reviews
Algemene Voorwaarden
Informatie bestelwijze
Verzenden en afleveren
Pers info
In de pers
Onderhouds info massief hout
Sitemap

HPL tafelblad informatie en onderhoud
HPL is de afkorting voor High Pressure Laminate, beter bekend als laminaat of kunststof plaat. HPL is samengesteld uit een aantal lagen kraftpapier dat gedrenkt is in fenolhars met daarop een decor laag. Deze decor laag wordt afgedekt met een harde transparante kunsthars bovenlaag. Dit alles wordt onder zeer hoge druk samengeperst tot een harde bekledingsplaat die gelijmd wordt op een ondergrond. Vandaar de naam HPL (High Pressure = Hoge Druk). Een kunststof plaat heeft een dikte van ongeveer 0,7 tot 0,9 mm. Het decor kan een abstracte tekening hebben of imitaties van hout, steen of metaal zijn. De decor laag bepaalt welk uitzicht het werkblad heeft. HPL is in principe een halffabricaat en wordt op een ondergrond van bv multiplex, spaanplaat, MDF e.d. aangebracht.
Tafel-design werkt meestal met multiplex als ondergrond voor HPL.


 
HPL is een zeer sterk materiaal dat redelijk tegen krassen en hogere temperaturen kan. Het oppervlak is glad en niet poreus, waardoor het hygiŰnisch is en gemakkelijk schoon te houden. Hierdoor is HPL relatief onderhoudsvriendelijk. Dagelijks afnemen met een vochtige doek en uw HPL tafelblad blijft als nieuw. Wanneer u op de volgende punten let, zult u nog langer plezier hebben van uw Met HPL afgewerkte meubelen of keukenbladen:

- Normaal, dagelijks vuil kan worden verwijderd met een zachte, vochtig doek. Verwijder vuil en vlekken het liefst direct. Hardnekkiger vlekken en aangekoekte resten kunnen u verwijderen met een sopje van zachte zeep of gebruikelijke milde (niet schurende) huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Bij het schoonmaken moeten de mildst mogelijke middelen worden gebruikt. In het bijzonder moet u geen middelen gebruiken die schurende bestanddelen bevatten. Deze laten krassen achter, of maken het materiaal dof.


HPL tafelblad kleuren te verkrijgen online bij Tafel op Maat op Kleur of Tafel-design

- Eventuele resten van schoonmaakmiddelen kunt u verwijderen met schoon water, waarna u met een droge schone doek het materiaal weer mooi glanzend maakt. Als het oppervlak, na de behandeling van een vlek, een doffe indruk geeft, bereikt u vaak een mooi resultaat met een azijnoplossing of met Glassex. Gebruik geen meubelpoetsmiddelen en middelen die wax bevatten. Deze laten namelijk een laag op het oppervlak achter die makkelijk verkleurt, vlekt en vegen kan achterlaten. Erg hardnekkig vuil en oude vlekken kunnen worden verwijderd met organische oplosmiddelen, ethyl alcohol, aceton, e.d.

- Pas op met hete voorwerpen zoals pannen. Gebruik altijd onderzetters en placemats voor hete borden en servies. Scherpe voorwerpen kunnen krassen veroorzaken, gebruik daarom altijd een snijplank als je wat wilt snijden of hakken. Zware voorwerpen zoals bierkratten of boodschappen kratjes, mandjes kunnen onherstelbare krassen veroorzaken door deze over de tafel te schuiven.

 
71 gebruikers online
© Tafel-design.nl 2017
mkbOK keurmerk