Volg Tafel-design op Pinterest Volg Tafel-design op Twitter Volg Tafel-design op Facebook
Uitgebreid zoeken Tafel-design.nl: de webwinkel voor je design tafel en design stoelen. :: Onderhouds info massief hout
 

Winkel adres:
Insulindestraat 112
3038 JC Rotterdam
tel. 010 7861609

Fabrikanten
Ahrend at home
Bedeaux
Hans Hansen
Humade
Kluskens
Ngispen

Overzicht alle fabrikanten

Informatie
Over ons
Reviews
Algemene Voorwaarden
Informatie bestelwijze
Verzenden en afleveren
Pers info
In de pers
Onderhouds info massief hout
Sitemap

Onderhouds info massief hout

Tafel-design.nl vindt kwaliteit erg belangrijk. Wij selecteren de door ons verwerkte houtsoorten zorgvuldig. Doordat hout een natuurproduct is, heeft het net wat extra aandacht nodig. Om optimaal te kunnen genieten van je tafel, willen wij je informeren over het onderhoud van je tafel.

Een massief houten tafelblad bestaat uit aan elkaar verlijmde delen. Geen enkele boom is gelijk aan een andere boom. Elke tafel heeft zijn eigen, unieke uitstraling en houtbeeld. Hierdoor kan het qua kleur en structuur altijd wat afwijken van de tafel die je bij ons in de showroom of op de website kunt zien. Ook een eigen manier van omgaan met de tafel is erg essentieel voor de kleur, structuur en levensduur.

Massief hout
Voorbeelden van massieve houtsoorten zijn: bankirai, noten, populieren, essen, eiken of iepen. De massieve houtsoorten worden aangeboden met o.a. een glanzende lak, een matte lak of een olie.
Massief houten meubelen bestaan voor 100% uit echt hout en reageren op licht en luchtvochtigheid. Vooral in de eerste paar weken is de tafel extra gevoelig voor licht en neemt het hout zijn definitieve kleur aan. Het is het raadzaam om eventuele decoratie voorwerpen op de tafel regelmatig te verplaatsen en te streven naar een luchtvochtigheid van 60% om krimpen, kleine kop- en droogtescheurtjes te voorkomen.


Afwerking met olie
Olie afwerking wordt gebruikt om de natuurlijke uitstraling van het hout beter tot zijn recht te laten komen. Olie reinigt, verzorgt en beschermt het hout. U kunt een geoliede tafel reinigen met een droge doek of evt. wat  lauw water, gebruik nooit bijtende schoonmaakmiddelen zoals afwas- of reinigingsmiddelen. Mocht de tafel na verloop van tijd moeilijker schoon te krijgen zijn of een 'schraal' uiterlijk vertonen, dan kun je de tafel een opknapbeurt geven met onderhoudsolie. Doe de olie op een droge doek en breng een dunne laag aan op de schone en droge tafel.Wrijf altijd met de houtnerf mee voor het beschermen van het hout, met als gevolg een langere levensduur van de tafel.


Afwerking met lak
Bij Tafel-design.nl gebruiken wij de beste lakken voor de afwerking van onze tafels. Deze voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.  Zijde-mat lak geeft een lichte glans aan het hout, terwijl de naturel-mat lak juist zorgt voor een bijzonder matte uitstraling en het effect geeft van een niet gelakt oppervlak.
Door de speciale oppervlaktestructuur van de naturel-mat lak dient u er rekening mee te houden dat sterk kleurende stoffen (koffie,sappen en inkten) bij langdurige belasting verkleuring van het oppervlak kunnen geven.

De lak bereikt na ongeveer twee maanden zijn maximale hardheid. Vermijd in deze periode dan ook zware belasting en reinig de tafel uitsluitend met een vochtige doek of hiervoor gediende mild schoonmaakmiddelen. Overvloedig gebruik van water kan de laklaag aantasten en ontstaat in de tafel een witte “melkachtige” verkleuring. Het is belangrijk om gemorste vloeistoffen binnen 20 minuten te verwijderen.
Neem bij dagelijks gebruik geen risico, gebruik onderzetters onder harde en hete voorwerpen om krassen en krimpen te voorkomen.

 
27 gebruikers online
© Tafel-design.nl 2017
mkbOK keurmerk