Volg Tafel-design op Pinterest Volg Tafel-design op Twitter Volg Tafel-design op Facebook
Uitgebreid zoeken Tafel-design.nl: de webwinkel voor je design tafel en design stoelen. :: Revolt stoel designklassieker
 

Winkel adres:
Insulindestraat 112
3038 JC Rotterdam
tel. 010 7861609

Fabrikanten
Ahrend at home
Bedeaux
Hans Hansen
Humade
Kluskens
Ngispen

Overzicht alle fabrikanten

Informatie
Over ons
Reviews
Algemene Voorwaarden
Informatie bestelwijze
Verzenden en afleveren
Pers info
In de pers
Onderhouds info massief hout
Sitemap

Revolt stoel designklassieker
De Revolt stoel is een echte designklassieker.
In 1953 ontworpen door Friso Kramer (1922). Deze nestor van het Nederlandse industrieel ontwerp was jarenlang één van de vaste meubelontwerpers van Ahrend. Ahrend ontwikkelt en produceert al vele jaren meubelen voor het Nederlandse interieur. In deze lange traditie werkt Ahrend met zowel eigen ontwerpers als met andere toonaangevende designers en architecten. In de jaren ’50 en ’60 ontwierp Friso Kramer de Revolt-stoel en de Facet-tafel, die ook vandaag de dag nog tot de moderne designklassiekers behoren. Alle Ahrend-producten worden gekenmerkt door passie voor design, functionaliteit, gebruiksgemak en duurzaamheid.
 
De Revolt stoel gold in 1953 in meerdere opzichten als zeer vernieuwend. Zo bestond de stoel niet uit een frame van ronde buis zoals op dat moment gebruikelijk was, maar uit een stoel met een frame van gestanst U-profiel. Aan de onderzijde ging het frame geleidelijk over in een bijna gesloten ronde buis, waarin glijdoppen werden ingeklemd. De zitting en rug waren van geperst Ciranol volkernplaat.
 
Door het geheel nieuwe constructieprincipe zorgde deze stoel bij de introductie voor de nodige opschudding. De Revolt stoel werd gedurende tientallen jaren vanwege de kwaliteit en prijsverhouding in grote aantallen verkocht voor gebruik in onder meer scholen, kantoren, bedrijfsrestaurants, maar ook in de privé-sector. In 1993 werd de Revolt stoel opnieuw in productie genomen en voorzien van nieuwe materialen voor de zitting en rugleuning. Sinds enkele jaren was de stoel uitverkocht, daarom introduceerde Ahrend de Revolt stoel in 2004 opnieuw. Wederom bewijst de stoel waarom het een echte designklassieker is.


De Revolt stoel is leverbaar in zwart, wit en sinds januari 2011 ook verkrijgbaar in grijs.
 
68 gebruikers online
© Tafel-design.nl 2017
mkbOK keurmerk